December 15, 2011

Posao u Kanadi, sajtovi, linkovi i sl.

Prilagodite svoj CV kvebečkom. Primer takvog CV (na engleskom jeziku) možete pogledati ovde: quebec resume sample (CV). Razlika je i u tome što kvebečki poslodavci ne zahtevaju slanje fotografije i upisivanje datuma rođenja kako bi se izbegla diskriminacija. Ipak, na osnovu datuma završetka ili upisa srednje škole ili fakulteta, mogu, barem okvirno da utvrde vašu starost... 

Ilustracija: clintdavis.net


Upute kako se pripremiti i pronaći posao u Kvebeku izdalo je i ministarstvo za rad Kvebeka (na engleskom je jeziku), a može se skinuti ovde: job search guide (emploi-quebec)


Načini na koje tražite posao u Kanadi mogu se razlikovati. Osim objavljenih poslova, postoji i skriveno tržište rada, kada poslodavci još uvek nisu objavili da je neko radno mesto prazno...pa šaljite svoj resume na razne adrese koje vam se učine zanimljivim.

Kada su u pitanju prazna radna mesta koja su "oglašena", njih možete naći u: regionalnim, nacionalnim ili lokalnim novinama, specijalnim magazinima ili profesionalnim publikacijama različite vrste, kao i na različitim web sitovima.

Spisak sajtova koji će biti od pomoći kada tražite posao u Kanadi možete naći na stranici s korisnim linkovima.




1 comment: