January 18, 2012

Ako postoji želja, postoji i mogućnost

Moja mantra do cilja

Možda je teško ostvariti nešto iz pozicije koja nas ne priprema za uspeh. Kada nas svi vaspitavaju da znanje nije najbolji put. Ako želiš više, definitivno idi odavde, iz države koja te gnječi... Teško mi je bilo da poverujem u to da ovde ne treba trošiti svoje resurse. Koliko god da su mali ili veliki. Kada odustati? Kad shvatiš da više pružaš nego što ti se vraća? Ili kad na tvoj trud neko reaguje negativno, pa počneš tajno da se trudiš. Ili kad na kraju prestaneš da se trudiš. Kad osećaš da ne pripadaš, a da pripadaju neki drugi... neki koje ne ceniš. Kada se osećaš prljavo zbog tuđih postupaka. Kada nema pravde i pravednosti.
Kada svi vole da zajedno hejtuju. Bilo šta. Kada svi misle da su jako pametni, sami kod kuće. Kad se dive nesvetu. Kad je bitnija nacija od ostalih ljudskih vrednosti. Kada misle da im pripada mnogo, jer zato... Kada svi polako postaju alkoholičari, a misle da su boemi.


Kad počneš da ličiš na ono od čega zazireš. Pa opet, nešto te tera da nikad ne odustaneš od sebe i od svoje (buduće) dece. Nešto istinktivno. Govori ti šta su trenutni prioriteti. Koliko si spreman da žrtvuješ. Koje su tvoje granice. Da ne podlegneš manipulaciji dušebrižnika. Da istraješ i kad ne vidiš kraj, ili početak. Slepo napred. Sa verom u sebe. Sa jasnom idejom ispred sebe. Sa snagom i upornošću koje drugi oko tebe nemaju, bez arogancije. Uvek na putu. Kad se umoriš, stani malo, odmori, ali ne skreći... Uspeh nije jedan događaj u budućnosti. Uspeh je sad. Uspeh je sve što činiš sad.

Ovo je pre svega poruka svima nama, i nema korisnih informacija o imigraciji bilo gde. Pa ipak, možda može da koristi. Jer put do cilja je dug, nekad naporan, nekad težak. Onako kako put do nekog velikog cilja i treba da bude. A tek onda nastupa novi put, koji je opet neizvestan i težak na svoj način.

Čim smo ovde, na dobrom smo putu.


Ako postoji želja, postoji i mogućnost, provereno!

3 comments:

  1. Ovo je najbolje , i svaka rec kaoda sam je ja pisao .
    Bravo za blog.

    ReplyDelete
  2. I ja se stvarno osjećam kako je opisano na ovom postu, mislio sam da sam jedini. Ovo može biti neka motivacija za truda da se iseli iz ove države gdje sam ja sada.

    Ovo je dobar blog, Quebec mi je najomiljeniji dio Kanade :)

    Pozdrav

    ReplyDelete