February 10, 2013

Francuski za "potpune" početnike

Pokušaću da pomognem potpunim početnicima da započnu učenje francuskog sami, preko interneta, a potpuno besplatno.  Važno mi je da naglasim da je to baš težak podvig, jer su uglavnom svi sajtovi u celini na francuskom, pa je teško i samo snalaženje na njima. Iz tog razloga ću napraviti kratko uputstvo za svaki sajt koji ovde postavim. Ipak, ne očekujte čudo, francuski je, barem meni, težak za učenje, a na početku može delovati sve jako strašno i nesavladivo, pa su upornost i strpljenje od ključnog značaja.


Ono što je neizbežno prilikom učenja, to je neki rečnik ili prosto google translate.


http://www.podcastfrancaisfacile.com/debutant/
Kada odete na ovaj sajt, kako biste započeli vežbu kliknite na #ecouter a zatim ponavljajte (repeter) ono što čujete.
Kada završite, kliknite crveno dugme #suivant kako biste otišli na sledeću vežbu.

 

http://www.bonjourdefrance.com/grammaire-francaise/exercice-debutant
http://www.bonjourdefrance.com/index/indexappdeb.htm
Ovde su lekcije nivoa A0, što bi značilo da su stvarno za potpune početnike. Iako je stvarno tako, po temama koje se obrađuju, ipak je sajt urađen na francuskom, pa vam predlažem da koristite google translate, ili neki drugi način prevođenja - koji vam je zgodan.



http://www.lepointdufle.net/debutants.htm
Ovaj sajt je okupio vežbice i lekcije sa raznih drugih sajtova, tako da nisu uniformisani ni izgled ni instrukcije tih vežbica/lekcija. U svakom slučaju korisno, a materijala na pretek.



http://www.tolearnfrench.com/french_lessons/debutant
Sajt je na engleskom, pa je možda malo olakšano snalaženje. Nije baš po mom ukusu, ali staviću ga ovde, ne može da škodi.




tv5.org
Na ovom sajtu prvo što će od vas tražiti je da odaberete jezik na kom želite da sajt radi. Ima engleski, ako nekom znači.
Onda će biti potrebno da odaberete neku temu #Sélectionnez un thème, pa imate da birate: pozdravljanje, slobodno vreme, stanovanje, posao i slične teme. I možete početi...

I tu put tek počinje..

No comments:

Post a Comment